Een prachtig project voor Bankethuis

Een prachtig project voor Bankethuis

Voor Bankethuis mochten we aan de slag met een project voor slagroomgebak. Al onze projecten leveren wij zo gebruiksvriendelijk mogelijk op. Niet alleen de productie, maar ook de schoonmaak achteraf moet eenvoudig zijn. Vooral als er gewerkt wordt met ingrediënten zoals slagroom, fruitvullingen of andere producten die versmering kunnen veroorzaken. Hygiëne is een ontzettend belangrijk facet binnen de voedselbranche en vraagt daarom extra aandacht tijdens het schoonmaakproces.
Johan van Rens

Johan van Rens

Een project om trots op te zijn 


Ieder afzonderlijk project wat wij mogen opleveren, geeft ons veel energie. Bij het project dat we voor Bankethuis hebben mogen uitvoeren werd aanspraak gemaakt op veel facetten van onze kennis en ervaring. Dat maakte dit project extra bijzonder.

Bankethuis is een echt familiebedrijf waarvoor we graag aan de slag gaan. Er heerst een fijne bedrijfscultuur en hygiëne staat bij hen hoog in het vaandel. Bankethuis levert banket aan grotere retailers. Van taarten tot vlaaien en schnitten, alles op het gebied van banket kan worden teruggevonden in hun assortiment. 

Voor dit project stond het samenstellen, vullen en snijden van schnitten en rond en vierkant slagroomgebak centraal. Aan ons de taak om de beste optimalisaties te vinden en een complete totaaloplossing te ontwerpen en realiseren. 

IMG_20190228_095152.jpg

Van manueel naar automatisering

Het huidige productieproces van Bankethuis bestond uit veel handwerk. Hoewel de schnitten op een transportband voorbij kwamen, werd het samenstellen, vullen en snijden allemaal handmatig uitgevoerd. Een intensieve en vooral tijdrovende klus. Onze uitdaging was om zoveel mogelijk handwerk uit het proces te halen. Daarnaast moest de machine geschikt zijn voor zowel ronde slagroomtaarten als schnitten. Gezien de gewenste flexibiliteit zijn alle machine verplaatsbaar en voorzien van een draadloze communicatie. De vermindering van het aantal connectors beperkt de problemen met vocht gigantisch. Het resultaat? Een multi-inzetbare alleskunner die perfect past binnen de huidige locatie.

Het eindresultaat

In de bijgevoegde video is goed te zien hoe de machine is opgebouwd. De open structuur van de machine valt hierin vooral op. Door deze structuur zijn bevuilde oppervlakken snel zichtbaar en dus gemakkelijk schoon te maken. 
Daarnaast is de lijn zodanig ontwikkeld, dat er sprake is van een zo laag mogelijke restproductie. De gehele lijn kan via één gebruiksvriendelijk paneel worden bediend, waarin er ook gemakkelijk kan geschakeld worden tussen de schnitten en het slagroomgebak. Al met al realiseerden we een machine die én optimale effectieve innovatie bewerkstelligt én die het gebruiksgemak volledig waarborgt. 

Ad van Mourik - eigenaar Bankethuis

"Rens Bakery Solutions onderscheidt zich door écht maatwerk te leveren op basis van de behoeften van de klant. Na een inventarisatie van de het productieproces, zijn automatiseringsoplossingen ontworpen en gerealiseerd. De samenwerking heeft ons weer een stap vooruit gebracht op het gebied van hygiëne, kwaliteit en capaciteit."